Royal Magnesium - magnesium testi

Uusi tuote

Tarkka ammattilaistason testi akvaarion magnesiumpitoisuuden mittaamiseen. Riittoisa testi riittää n. 50 testauskertaan.

Tiedot

20,73€ sis. alv

Tiedot

Magnesium testin käyttöohjeet

Suosittelemme mittaamaan kalsium pitoisuuden aina ensin.

1. Mittaa 2 ml Mg-1 reagenssia mittalasiin 2 ml mittaruiskulla

2. Lisää yksi tasamitallinen 0,15ml mittalusikalla Mg-2 reagenssipulveria mittalasiin ja heilauta kevyesti.

• Saadun seoksen tulisi olla väriltään lähellä sinistä:

 MG-PAS-1.png

3. Täytä huolellisesti 1ml mittaruisku mitattavalla akvaariovedellä siten että mustan kumisen männän alapinta on asteikolla 1ml kohdalla. Huolehdi myös että vihertävä mittakärki on kiinni ruiskussa eikä mitattavan veden sekaan jää ilma kuplia.

• On normaalia että pieniä määriä ilmaa voi jäädä mäntää vasten, mutta se ei vaikuta mittaustulokseen. Normaalisti ilmaa jää max. 0,1ml.

4. Aloita mittaaminen tiputtamalla akvaario vettä tipoittain ruiskusta mittalasiin. Sekoita lasia heilauttaen tippojen välissä kunnes seoksen väri muuttuu violetiksi:

 MG-PAS-2.png

Huomio: Ennen mittauksen aloittamista puhdista mittalasi puhtaalla RO-vedellä..

• Mikäli seoksen väri mitalasissa ei muutu, vaikka lisäät koko ruiskun sisältämän veden palaa kohtaan kolme (se tarkoittaa että magnesium pitoisuus on alle 970ppm).

• Mikäli seoksen väri ei muutu myöskään seuraavan 1ml lisäämisen jälkeen, tarkoittaa se että magnesium pitoisuus on alle 360ppm.

Testin voi tehdä nopeammin ilman vihertävää kärkeä ruiskussa, mutta se aiheuttaa n. 2% mittavirheen.

5. Värin vaihduttua luetaan mustan kumisen männän alapinnan kohdalta ruiskussa jäljellä olevan veden määrä ja verrataan sitä oheisen taulukon asteikkoon.

• Mikäli joudut palaamaan kohtaan 3 uudestaan lue tulos taulukosta 2

Luonnon meriveden magnesium arvo on n. 1350 ppm. Suosittelemme pitämään magesiumpitoisuuden n. 1280-1540 ppm välillä. Mikäli magnesium arvo on matala, suosittelemme käyttämään Royal Magnesium Chloridea pitoisuuden kasvattamiseen.

Tulos on luotettavin kun kalisum pitoisuus vedessä on välillä 350-450ppm. Mikäli arvo poikkeaa tästä katso korrelaatioarvo taulukosta:

MG-2.png

MG.png

 

Related Products