Royal Nature Phosphate fosfaatti testi

Uusi tuote

Royal Phosphate testillä voidaan akvaarion fosfaattipitoisuus mitata luotettavasti käyttäen tarkkaa mitta-asteikkoa alueella 0, 0.05, 0.1, 0.3, 0.5, 1.0, 3.0 ja 5.0.

Royal phosphate professional testi on helppokäyttöinen ja riittää jopa 100 testiin.

Tiedot

No reward points for this product.


9,80€

Add to wishlist

Tiedot

ROYAL PHOSPHATE PROFESSIONAL - fosfaatti testi

Fosfaatti on yksi perus rakennusaineisto elävässä materiassa. Sitä esiintyy kaikissa elävissä olennoissa ja riutta-akvaariossa sen pitoisuus ilmaistaan PO4. Fosfaatin merkittävin lähde on kalojen ruokinta. Yksi ruokinta kerta 5g hiutaleruokaa voi nostaa 750 litraisen altaan fosfaattitasoa 0,2PPM mikä on merkittävä kasvu. Tämän kaltainen yliruokinta näkyy kalojen synnyttämän jätteen aiheuttamana PO4 pitoisuuden kasvuna altaassa. Myös hanavesi voi sisältää merkittäviä pitoisuuksia fosfaattia, mikäli sitä käytetään RO/DI veden sijaan altaan veden vaihdoissa.

Fosfaatti pitoisuus luonnon merivedessä on n. 0,06 PPM eli mg/l. Tästä huolimatta koralliriuttoilla tavatut arvot ovat vielä alhaisempia, normaalisti 0,01-0,02 PPM.

Säilytä lasten ulottumattomissa!

Huomio: Ennen testiputkilon käyttöä, varmista sen puhtaus huuhtelemalla se RO-vedellä ja kuivaa talouspaperilla.

Yksi testisarja riittää n. 100 mittauskertaan.

Vain kaksi vaihetta:

1.Mittaa 5ml akvaariovettä mittalasiin käyttäen 5ml mittaruiskua.

2. Lisää yksi mittalusikallinen PO4 -1 reagenssia ja heilauta mittalasia kevyesti 10 sekuntia.

3. Lisää 5 tippaa  PO4-2 reagenssia mittalasiin ja heilauta kevyesti 10-20 sekuntia.

4. Anna mittalasissa olevan seoksen seistä minuutin ajan.

5. Aseta mittalasi värikartalle ja vertaa sitä siinä esitettyyn asteikkoon. Lue fosfaattipitoisuus asteikolta värin perusteella.

Mikäli mitattu fosfaattipitoisuus on korkea, suosittelemme käyttämään Royal Nature fosfaatinpoistajaa pitoisuuden laskemiseksi lähemmäksi nollaa.

Hyvä tapa fosfaattipitoisuuden kurissa pitämiseen on kurinalainen ruokinta ja viikottaiset 8-12% vedenvaihdot auttavat pitämään altaan fosfaattipitoisuuden matalana.

phosphate-colors.png


Related Products